Nieuws

Laatste nieuws

Enquête strooizout

Elk jaar zorgt gemeente Steenwijkerland voor strooizout bij de bruggen en vonders langs de dorpsgracht. Meestal zakken, maar vorig jaar op sommige plaatsen ook emmertjes. Het strooizout is handig voor bewoners aan ‘het pad’ die het zout direct bij de hand hebben. De gemeente noemt echter ook nadelen:


Vanaf 8 oktober zal Hotel Giethoorn weer beschikbaar zijn voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Voor onbepaalde tijd.


De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft onlangs het raadsvoorstel Blauwgroen hart Toekomstbeeld Gieterse Polder en Centrumgebied unaniem geamendeerd en een aangepast raadsvoorstel aangenomen. Hiermee hebben de raadsleden gehoor gegeven aan een breed gedragen oproep vanuit het dorp. ’t Gieters Belang (GB) en Giethoorn Onderneemt (GO) hadden dan ook sterke kritiek op de plannen:


Gisterenavond is in vervolg op de Politieke Markt van vorige week het Blauwgroen Toekomstbeeld Gieterse Polder en Centrumgebied besproken in de gemeenteraad. Zowel de oppositie als ook de coalitie stelden voor om het raadsvoorstel aan te passen! Belangrijkste conclusie:


Woensdagavond 24 mei a.s. organiseren wij weer onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. De agenda is als volgt: