Giethoorn eert Meester Henkel met Meester Henkelplein

Giethoorn eert Meester Henkel met Meester Henkelplein


Op vrijdag 23 augustus a.s. onthult wethouder Marcel Scheringa het officiële Meester Henkelplein als waardering voor zijn jarenlange inzet de Gieterse bevolking.

De heer Henk Henkel, bekend in Giethoorn als Meester Henkel, was een sociaal bewogen mens. Aanzien heeft hij verworven door zijn betrokkenheid bij de hele Gieterse bevolking. Vanuit zijn functie als bovenmeester heeft hij altijd alles uit de kinderen weten te halen, op een enthousiasmerende manier. Gedurende maar liefst 31 jaar tijd heeft hij meerdere generaties Gieterse kinderen mogen onderwijzen die dankzij zijn inspanningen, kansen hebben gekregen en benut om zich verder te ontwikkelen.

Door zijn sociale bewogenheid, zichtbaar in school en zeker ook buiten school, is hij nog steeds een persoon met veel aanzien en respect. Ook na zijn overlijden in december 2018.

Iedereen is van harte uitgenodigd om samen met de familie ter nagedachtenis van Henk Henkel de onthulling van het Meester Henkelplein bij te wonen, op vrijdag 23 augustus a.s. om 14.00 uur.