In aanmerking komen voor aanvaarbeveiliging?

In aanmerking komen voor aanvaarbeveiliging?


De gemeente wil binnenkort starten met het aanbrengen van aanvaarbeveiliging aan de particuliere bruggen in de Dorpsgracht. Een tegemoetkoming aan de bewoners waar ‘t Gieters Belang al lang voor strijdt. Zie ook Gieterse-particulieren-krijgen-br-budget-voor-brugbumpers

In de werkgroep Varen hebben ‘t Gieters Belang, GO en gemeente Steenwijkerland gezamenlijk een eenduidige aanvaarbeveiliging ontworpen voor de bruggen vanaf het Zuideindigerwijde tot aan de Appensteeg. De situatietekeningen en schets van de geplande typen aanvaarbeveiliging zijn in te zien in de volgende documenten:

 

Zuiderpad 

Binnenpad, middenbuurt en kerkweg

Noorderpad en Molenweg

 

Alle brugeigenaren van Noorderpad 24 t/m Zuiderpad 41 die in aanmerking komen voor deze aanvaarbeveiliging ontvangen deze week een brief met informatie en een reactieformulier. Bij bruggen met meerdere eigenaren wordt één huishouden aangeschreven en gevraagd om ook de anderen te vertegenwoordigen. Heeft u  geen brief ontvangen? Check dan eventuele andere eigenaren.

We ontvangen graag alle formulieren – dus ook indien u geen gemeentelijke aanvaarbeveiliging wilt – uiterlijk 30 november retour.

Na goedkeuring door de Welstandcommissie wil de gemeente de aanvaarbeveiliging spoedig aanleggen. Het streven is om voor het vaarseizoen 2019 de bruggen tussen paal 1 en 5 te voorzien van aanvaarbeveiliging. De rest volgt daarna, zo nodig na het vaarseizoen.

Heeft u technische vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van gemeente Steenwijkerland: telefoonnummer 14 0521 of e-mail info@steenwijkerland.nl