Gemeente houdt informatie achter op oneigenlijke gronden

Gemeente houdt informatie achter op oneigenlijke gronden


Een nieuw hoofdstuk in de WOB soap: Afgelopen maandag vond een hoorzitting plaats naar aanleiding van ons bezwaarschrift over de WOB procedure Gieterse Polder.

Waar gaat het ook alweer over?
't Gieters Belang (en wij niet alleen) wil dat er een integraal plan komt voor de Gieterse Polder. Echter, de gemeente was intussen al geruime tijd bezig met voorbereidingen voor een ontsluitingsweg tussen de Nering en het Vonder, zonder voldoende werd gekeken naar alternatieve oplossingen en naar consequenties voor de rest van de polder. Vandaar onze oproep voor een integraal plan. Waaraan overigens inmiddels wordt gewerkt. De eerste gesprekken zijn gevoerd. Zie Bevolking denkt mee in expertrondes over ontwikkeling Gieterse Polder

In antwoord op ons WOB verzoek hebben wij slechts beperkte informatie ontvangen, wat overigens al wel spraakmakende documenten waren, maar het was duidelijk dat er veel meer moest zijn. Daarom hebben wij bezwaar aangetekend (zie onze update van oktober https://www.gietersbelang.nl/nieuws/detail/6367 . Kort voor de hoorzitting hebben wij nog extra informatie ontvangen, waaronder zeer belangrijke documenten die logischerwijs al onderdeel geweest zouden zijn van de eerste informatieverstrekking. Ook nu ontbrak echter nog veel informatie.

Tijdens de hoorzitting hebben wij ons bezwaar mondeling toegelicht en dit repliek hebben we vervolgens schriftelijk bevestigd. De bezwarencommissie stelde kritische vragen richting de gemeente over hun verweer, het proces en de inhoud van de verstrekte informatie. Veel documenten zijn niet beschikbaar omdat deze in mailboxen en op lokale pc’s staan, aldus de gemeente.
Dit zou toch geen excuus mogen zijn!!

Lees hier ons repliek/toelichting op ons bezwaarschrift: repliek GB hoorzitting WOB Gieterse Polder